Penggerak Generasi Baru

Gerakan Menyokong K-Pop

Blog Post New Entry

Cara Mengekalkan Cinta

Posted by Ryan on January 20, 2011 at 3:10 PM

Cinta Abadi

Perkara yang selalunya difikirkan dan dibayangkan oleh pasangan yang bercinta adalah cara untuk mengekal cinta mereka?Isu ini agak terbuka sebabnya terdapat pelbagai cara yang digunakan oleh pasangan yang bercinta untuk mengekalkan perhubungan cinta mereka.Ada yang berjaya dan anda juga yang tidak berjaya namun itu semua adat-resam dalam kehidupan.Sekiranya anda gagal bercinta jangan putus asa mana tahu suatu masa nanti anda akan berjaya!Do your best!..Saya ada tips untuk anda tentang bagaimana mengekalkan hubungan percintaan anda.Berikut adalah caranya,disebabkan cinta melibatkan unsur-unsur murni seperti perasaan dan emosi.Bermakna anda perlu melayan kekasih anda dengan melibatkan perasaan dan emosi.Misalnya,kekasih anda sedang marah janganlah pula anda ikut marah sebab?(perasaan+emosi).

Cara yang terbaik adalah menggunakan pemikiran anda untuk meredakan kekasih anda.Katakan dia marah sebab makcik kedai restoran tidak memasak makanan seperti yang dia kehendaki?(jangan senyum..ada tuu).Dalam keadaan ini anda layanlah dia seperti kanak-kanak sebabnya dia marah pasal benda kecil samalah juga dengan merajuk ala kanak-kanak.Ambil feel anda misalnya semasa menjaga anak makcik anda dulu.Layan dia seperti kanak-kanak dan janganlah pula marah tidak menentu silap haribulan kekasih anda pula yang akan memarahi anda!Kunci kejayaan di sini adalah semakin lama anda bersama-sama dengan si dia bermakna anda akan mendapat lebih banyak idea.Idea ini anda boleh gunakan untuk mengekalkan percintaan anda.Kesimpulannya,anda perlu mengalah dahulu dan kemudian susuli dengan cara yang anda “rasa” sesuai untuk mengekalkan percintaan anda.

Categories: Cinta

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

New Blog Comments Notification

Majalah K-Pop Di Malaysia

fatin syamimi says, "i want epop issue 1 - 40 "

Hi! Papa

Nuhasteady says "comei gak dhia"


"Bagaimana Cara Mengusir Komedo?

Bal Al says "TERKADANG, komedo memang tidak dapat terhindarkan. Namun, Anda tidak perlu khawatir karena komedo dapat dihilangkan.
Komedo..."

Lagi Artis Malaysia Anti K-Pop!!

Kpop says,"Hai jangan nak kutuk sangat k-pop tu malaysia tu tak femes sangat pun..Kakakaa"

Majalah K-Pop Di Malaysia

Khaifa says, "Sye ske Majalah EPOP..."

Aqish Pesaing Utama Mia Sara

nur aina afifah bt asri says,"  ..................................... : ) ............................................................

K-Pop Malaysia Gula-Gula

Stanley says, "i rasa walaupun mereka tidak secantik seperti girlband indonesia , tapi lagu mereka juga sedap . I biasanya tidak dengar lagu melayu tapi i suka band ini

Gadis Malaysia Mirip Yoona

Namira says, "
Own, tolong hapuskan komentar saya yang tanggal 1 juni 2013 ya, Adika maaf ye wajah Rabiatul memang betul, dia tak edit, benar2 minta maaf semuanya.

Lagi Artis Malaysia Anti K-Pop!!

ummu shuhair says,"tau la srtis korea feymes...artis melayu tak feymes...sebab tu dya buat cerita...."

9 Rahsia Kejayaan Facebook 

eycat says,"i follow u"

Aqish Pesaing Utama Mia Sara

syada says," 
"EMMM APAPUN SAMA JER TP MIA SARA IS THE BESY"

Di Mana Kan Ku Cari Ganti -

John says,"kecilnya aqish waktu ni..:)"

Aqish Pesaing Utama Mia Sara

Aisha says," emm, ok.. die mmg comel.. xpi mia sara lg comel.. n xyahlah nk membanding2 kan buda2.. jd gaduh nnti dsbbkan hal kecik.."

Aqish Semakin Jauh Meninggalkan Mia Sara

hanes says,"Aqish.. shes so amazing and adorable girl.... no matter what people says about her.. she is very talented and superb actress even she is only 5... tidak keterlaluan sy katakan lakonan aqish mantap dan sehebat pelakon tanah air lain yg popular.. but 1 thing about her yg sy nampak dia berlakon dari dalam hati dan bukan untuk publisti thats why she got soul and shes act in very natural way."

Sayang Awak

FIRDAUS says,"ok"

Close

Angry Birds

Undi Carta Hitz 20 KMWC

"Bermulanya Revolusi Carta Hitz Lagu Online..."

Keputusan Carta Hitz 20

KMWC Terkini (Mac 2014)

(Carta Generasi Baru Masa Kini...)

1) Megaboys-Seperti Rihanna

2) Alif Satar-Akhiri Penantianku

3) A Pink-No No No

4) Girls Generation-Mr Mr.

5) Smash & Stacy-Hello

6) Republik-Sandiwara Cinta

7) Papinka-Masih Mencintainya

8.) Erul - Manusia Biasa

9) Erul - Android

10) EXO-Growl

11) Shahir-Dia Yang Kau Pilih

12) Encik Mimpi (Rindukanlah)

13) Girls Generation - I Got A Boy

14) B.A.P - Power

15) Tegar Aku Yang Dulu Bukanlah Sekarang

16) Girl Generation-Galaxy Supernova

17) Baby Shima-No.2

18) Shahir-Dia Yang Kau Pilih

19) Papinka-Dimana Hatimu

20) Demeises-Dengarlah Bintang Hatiku

"Tahniah kepada Megaboys yang menjuarai carta Mac Carta Hitz 20 KMWC 2014". - Komen Admin :| -"Kami ingin mengucapkan tahniah kepada juara baru pada bulan Mac iaitu Megaboys-Seperti Rihanna yang berjaya menguasai carta generasi baru kali ini. Nampaknya ada kuasa baru sedang menyerang Malaysia ketika ini dan pastinya ia dari pengaruh negara Korea (K-Pop)".

*Pencalonan Baru-Akan datang! - Persaingan makin hangat...

Shout Box